Hackney, Hampstead and a bunny

Jag kämpar på med uppdateringarna här, även om de inte blir så frekventa som de en gång var. Men nu har jag åkt på en härlig förkylning och kan inte göra mycket annat än att ligga i sängen, så har jag egentligen någon ursäkt? Nej precis.

Hursomhelst, för några veckor sedan var Måns här och hälsade på, och jag tycker att vi kan ta en kik på vad vi gjorde en av dagarna.

Det var soligt och man kunde riktigt känna våren i luften (inte visste vi då att inte bara en, utan två snöstormar väntade). Sugna på sol tog vi overground österut och hoppade av i Haggerston.

Där gick vi runt på Broadway market en sväng, och blev hungriga av alla bröd, ostar och street food. Tänk, jag har varit där ungefär en miljon gånger och läskats, men aldrig någonsin köpt något. Gör detta mig till deras sämsta kund någonsin?

När vi var färdiga med att ooha och aaha över diverse bakverk smet vi in på NT’s för att, jag vet inte, vila kanske? Man blir bra trött av att fönstershoppa mat.

Där kunde man sitta ute och inmundiga sin lemonad, så det gjorde vi såklart, i sällskap av den starka rösten tillhörande en instruktör som höll någon typ av gympapass några våningar ned. Kan inte riktigt avgöra vad Måns menar med sin min här, är det beundran eller typ “vem är du ens?”.

Sen promenerade vi vidare mot ett av mina absoluta favorit brunch/helglunchställen, Rawduck. Det ligger mellan London Fields och Hackney Central och har så mycket spännande och god mat. Hett tips om du har vägarna förbi.

Mätta och glada bestämde vi oss för att byta såväl miljö som vädersträck, och började röra oss norrut. Någongång i höstas tog nämligen Nic med oss på något som skulle kunna likna en pub crawl (med spöktema…) i Hampstead och Highgate, och vi blev lite kära i hela grejen. Kanske för att den delen av London är så otroligt olik där vi bor, så tillrättalagd, ren (och lite tråkig), och omväxling förnöjer ju. Hursomhelst bestämde vi oss för att ta med Måns dit, och började på The King William IV.

Där var det som vanligt supermysigt, och vi satt länge och pratade om familjen, Stockholm och vad man skulle pyssla med om dagarna ifall man var brittisk överklass.
DSC05292.jpg
Men det bästa av allt, och enda anledningen till att jag smyger in en dålig mobilbild här, är att en person hade med sig en kanin till puben. En kanin som jag, efter att ha kollat över axeln lite för många gånger, fick gosa med. Jag vet att det är tveksamt hur bra det är för en kanin att hänga på en högljudd pub, men han verkade förvånansvärd okej med det (ta det från någon som en gång födde upp kaniner, yep true story).


När det började skymma och jag slitit mig från goset gick vi vidare, upp mot heden (som tydligen heath översätts till, man lär sig något nytt varje dag…). Titta vad mysigt det är i Hampstead, med vindlande gränder, kullersten och maffiga hus.

Det var sådär fuktigt i luften och trots att mörkret kom snabbt kändes det så himla vårigt.

Efter en riktig hajk (det var mycket längre än vad vi mindes det) så kom vi fram till vår destination, the Spaniard’s Inn. Det är en supergammal pub med byggnadsår 1585 som frekventerats av många kända ansikten genom åren. Allt är trångt, snett och vint, men vansinnigt mysigt.
DSC05300.jpgDet var ännu en gång dags för mat och någonstans här fick Marcus kontakt med såväl Kate och Jacob som Hugo och vi bestämde oss för att åka tillbaka där vi kom ifrån, alltså Hackney.

Vi tog oss till Pub on the Park och efter en smärre brottningsmatch med alla galna rugbyfans hittade vi ett bord. Kul ju!

De andra hade mer storslagna planer för kvällen än jag, så när de ville gå till Kansas Smitty’s för drinkar och livemusik kände jag mest av allt att jag ville hem. Så jag drog hemåt och gänget fortsatte sin kväll. Mkt trevlig dag.

Translation: A few weeks ago Måns was here visiting, the sun was shining and I felt all the spring feelings. And when that’s the case you can’t simply stay inside, right? So Måns, Marcus and I took the overground to Hackney where we strolled down Broadway market, made a pit stop at NT’s and had lunch at one of my favorite spots, Rawduck.

Then we felt like changing the scenery and travelled further north, to Hampstead. It’s so different from where we live, and maybe that’s why I like it so much? It’s clean, pretty, and maybe just a little bit boring, quite the opposite to Brixton. However, all we did was spending time in different pubs, one where I met a bunny (that obviously made my day!) and one that was established in 1585 (kind of also made my day, being the history nerd that I am).

After a few hours we had had enough of posh people (jk!) and made our way back to Hackney to meet up with Kate, Jacob and Hugo for, surprise surprise, some more beer. When the others went on to Kansas Smitty’s I headed back down South, there’s a limit to how many pubs I can do in a day. Great day though.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s