Den sista dagen i Yosemite

Nu, mitt i gråaste november tycker jag att vi passar på att titta på de allra sista bilderna från vår Yosemiteresa. Jag vet att det var längesen (tre månader herregud), men jag har liksom glömt bort att ni aldrig fick se söndagen. Så vi kör ändå.

IMG_2715.jpgVi behövde inte vara vakna länge för att inse att det skulle bli en rätt svettig dag och eftersom vi dessutom var rätt möra efter gårdagens strapats bestämde vi oss för att skippa vandringen. Istället hoppade vi in i bilen och satte kurs på närmsta naturliga pool, det var ju ändå nästan fyrtio grader varmt.
IMG_2718.jpgDet är något som jag förknippar så vansinnigt med Kalifornien, dessa eviga natural pools. Eftersom havet oftast är svinkallt och luften kokhet får man liksom ta vad man har. Obs jag har inget emot dem obvi eftersom de är både vackra och svalkande. Vid Rainbow Pools stannade vi i alla fall några timmar tills vi kylt ned oss tillräckligt för att orka köra vidare.

På väg till vårt boende på fredagen körde vi igenom det lilla samhället Groveland som såg lite för mysigt ut för att inte vara värt ett stopp på hemvägen. Så vi trotsade hettan för lite upptäcksfärd och lunchletning.

Det visade sig att Groveland var en gammal gruvstad och riktig hotspot under guldruschen. Med mängder av hårt arbetande och lika hårt supande män på samma lilla yta var behovet av en arrest inte helt litet, så i det här lilla gulliga huset hamnade man om man inte skötte sig (oftast för tillnyktring visade det sig). Wouldn’t mind.

Trots sin en gång viktiga position fanns det inte allt för mycket att kika på i Groveland förutom den väldigt korta huvudgatan så vi tog sikte på närmsta restaurang. Det visade sig att Kaliforniens äldsta alkoholservering låg bara ett stenkast från arresten (väl uttänkt kan man tro) och där bestämde vi oss för att äta. Maten var inte spektakulär, men inredningen desto mer och vi gick därifrån nöjda.

Sen satte vi oss i bilen och började färden ned för bergen, hejdå Yosemite!

Söndagen till ära var det massiv trafikstockning på Bay Bridge, så här fick vi sitta i drygt en timme och stirra. Tur att vi stannat i en av de små städerna på vägen (som seriöst hade sex kyrkor på 500 meter) och fyllt på med typ världens största milkshakes, annars hade de sura minerna varit betydligt fler.

När vi äntligen rullade över bron såg man inte mycket av stan, som vanligt den tiden på året då. Efter att ha lämnat av Kate i Castro fann vi oss på taket av Holiday Inn i iskall dimma och hård vind omgivna av avgaser och kontrasten mot soliga, varma Yosemite kunde inte ha varit större. Jag kommer tillbaka, det lovar jag.

Translation: I believe this gloomy November Thursday is perfect for showing you guys the last pics from Yosemite. A tad late, I know, but I completely forgot that you didn’t get to see what we did Sunday. However, it was crazy hot and we spent the day swimming in Rainbow Pools, checking out Groveland and spending way to many hours driving back to the city. The contrast between sunny, forrest-y 95F Yosemite and 59F, polluted and foggy SF was intense. I will be back Yosemite, promise.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s