När vi gick ner från Clouds Rest

Sist vi lämnade Yosemite-resan befann vi (Marcus, Kate, Richie och jag) oss på 3000 meters höjd, på toppen av Clouds Rest med utsikt över hela Yosemite Valley. Hur hisnande vyerna än var behövde vi efter ett tag lägga på ett kol för att hinna tillbaka innan mörkret sänkte sig.

Ljuset var helt magiskt, som det ju så ofta är i Kalifornien när solen snart går ner.

Vi stötte på en jordekorre som ville bli kompis, men trots att jag fick gå så nära så lyckades jag strula till skärpan. Var så stressad pga rädd att den skulle försvinna.

Och så plötsligt var vi tillbaka vid Tenaya Lake, 8 timmar och 23 kilometer efter att vi startade. Att vada ut i det precis lagom svala vattnet medan solen sänkte sig bakom bergen var en inte helt dum känsla.

Avkylda men mosiga satte vi oss sen i bilen för att köra den knappa timmen tillbaka till Buck Meadows. Det visade sig att vi hade perfekt timing för att hinna med en helt magisk solnedgång.

När vi rullade in framför vår hyrda stuga hade mörkret lagt sig, och efter en dusch och en öl avslutade vi kvällen med hamburgare på dinern med världens otrevligaste servitris. Jag brukar sällan klaga på servicepersonal (vet allt för väl hur det kan vara), men hon tog verkligen alla pris. Ni vet, på den nivån att hon himlade med ögonen när man beställde och gång efter gång dumförklarade sina gäster. Men med en sån här drömdag drog det inte ner humöret det minsta, och mätta och glada somnade vi som stockar i det timrade trähuset. Om du någonsin är i Yosemite måste du nästan lova att vandra till Clouds Rest.

Translation: The second part of our Clouds Rest hike. Best part? When Kate and I waded through the perfectly tempered water of Tenaya Lake as the sun set beneath the Yosemite mountains, after 14,5 miles and 8 hours on the trail.

5 thoughts on “När vi gick ner från Clouds Rest

  1. Pingback: Den sista dagen i Yosemite | Linnéa Berglund

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s