Nio tips för dig som ska besöka San Francisco

När jag reser gillar jag att ha lite koll innan flyget lyfter/tåget rullar/bussen gasar, och därför brukar jag googla “valfri stad + blog + tips”, skumma reseguider och “missa inte”-reportage innan avresa. Men trots att man har koll på vilka restauranger som är värda och var de bästa drinkarna hittas finns det ju massor av andra, mer praktiska grejer som kan vara bra att veta när man besöker en stad för första gången. Så, här har ni tio tips för den som funderar på att resa till SF:

  • Kolla flygbiljetter till Oakland också, det går minst lika bra att landa där som på SFO.
  • Åk inte på sommaren om du vill ha “Kalifornienväder”, juli är bara dimmigt och kallt. Satsa istället på september eller oktober som är varma med många soltimmar.
  • OM du ändå åker på sommaren, glöm för all del inte att smörja in dig med hög solskyddsfaktor (30+) även om det är dimmigt eller kallt, solen är svinstark ändå.
  • Köp ett Clipper Card och ta BART från flygplatsen istället för taxi, sparar dig ungefär 40 dollar.
  • Även om kollektivtrafiken inte riktigt är lika utbyggd som i Sverige så går det faktiskt  bra att ta sig runt med buss och BART (tunnelbana/pendeltåg), men lyxa med taxi/Uber/Lyft på kvällen för säkerhets skull.
  • Ta alltid med en jacka/tröja var du än går oavsett väder, den här staden har mängder av mikroklimat och temperaturerna skiftar blixtsnabbt.
  • Om du inte vill hyra bil men ändå ta dig utanför stan, kolla upp Marin Transit för transport till redwoodskogar och vattenfall.
  • Trots att SF är en så techfokuserad stad är det många mindre ställen som inte tar kort, växla (en del) hemma för att slippa dyra uttag.
  • Det finns fritt wifi på många allmänna platser (t.ex Union Square och i Dolores Park), koppla upp dig på #SFWIFI och surfa på.

Om du ändå är sugen på en mer regelrätt guide, kolla in min här: restauranger, barer/fest och aktiviteter. Och ha en fin resa för sjutton!

Translation: Nine tips for travelling to/visiting San Francisco.

3 thoughts on “Nio tips för dig som ska besöka San Francisco

  1. Åh jag är så glad att jag hittade den här bloggen. Var i SF för några år sedan. Jag vet inte varför, men bara att se bilder från SF – naturen, vidderna, ljuset – ger ett riktigt sug i magen. Måste åka dit igen! Tills dess kommer jag att lusläsa din blogg 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s