Den stora San Francisco-guiden del 2 – Barer och fest

Vi har kommit till del två i den stora San Francisco-guiden. Som ni vet har jag valt att dela upp den, för det finns så mycket att göra, äta och dricka i den här staden att en enda guide aldrig skulle ta slut. I del två ligger fokus på drycker och festliga ställen, men jag vill lägga in en liten disclaimer – jag går i princip aldrig ut på klubb. Även om jag har koll på en del dit andra går men jag aldrig följer med till (Public Works, DNA Lounge) finns det definitivt bättre ställen att leta på om du vill ha en klubbguide. Här satsar vi istället på barer och drinkar, ändå rätt värt?

Tre ruffiga

Lucky Thirteen, 2140 Market St, Castro District.
Vi börjar med vad som kan vara min absoluta favoritbar någonsin. Den är ungefär motsatsen till ljus och fräsch, har gratis popcorn, superbillig öl (även för att vara San Francisco), biljardbord och en jukeboxliknande anordning där man kan välja på musik från t.ex Patti Smith och Arctic Monkeys. Ni hör ju vilken dröm? Finns även en liten uteplats om man gillar sånt.

Kilowatt, 3160 16th St, the Mission.
Kilowatt liknar till viss del Lucky Thirteen även om den inte hamnar riktigt lika högt upp på min lista. Men bra läge, möjlighet till biljard och en bra stämning gör att den ändå platsar. Kanske inget ställe man vallfärdar till, men helt klart värt att gå in om du är i närheten.

Zeitgeist, 199 Valencia St, the Mission.
Zeitgeist är något av en SF-institution, även om många gamla rävar antagligen skulle beklaga sig över den minskande andelen bikers och ökande mängden tech bros. Hur det än ser ut med klientelet finns åtminstone ett imponerande ölutbud och en stor bakgård/uteservering där få lagar gäller. Jättebra om man är många. Eller få. Eller ensam.

Tre bra på cocktails

Trick Dog, 3010 20th St, the Mission.
Gillar du bra cocktails, genomtänkta teman och snygga bartenders? Om svaret är nej så är nog Trick Dog inget för dig. För oss andra normala människor (skoja) så är det tur att den här pärlan finns. Det här lite undangömda stället i en lite bortglömd del av Mission har blivit vårt go to-ställe för drinkar. Här går det även att äta.

Bourbon and Branch, 501 Jones St, the Tenderloin.
På Bourbon and Branch försöker man återge stämningen av en bar under förbudstiden, prohibition, och lyckas faktiskt ganska bra. När det begav sig fanns det faktiskt en riktigt speak easy här och redan när du står utanför dörren slungas du tillbaka till 1920-talet där lösenord krävdes för att komma in i de dunkla lokalerna. Det finns flera olika barer och du behöver boka bort för alla utom det lite mer uppsluppna rummet längst bak (som gömmer sig bakom en bokhyllevägg).

Whitechapel, 600 Polk St, the Tenderloin.
Det här är något av en upplevelse. I en vanlig kommersiell lokal i utkanten av Tenderloin har det skapats något som får det att kännas som att komma in i en annan värld, en gammal men uppiffad Londonsk tunnelbanestation för att vara mer exakt. På den här baren med steampunk-tema dricker du gindrinkar skapade av riktiga proffs, men jag skulle framför allt gå hit för den spektakulära miljön.

Tre bryggerier

Southern Pacific Brewing, 620 Treat Ave, the Mission.
Enorm lokal med spännande (billig) öl, utegård finns!

Lagunitas Brewing Company, 1280 N McDowell Blvd, Petaluma.
En bra bit ifrån stan och kanske inte ett ställe dit du åker bara för att, men en väldigt nice utegård/taproom (med tak) och så bra stämning. Om du åker dit på en måndag-torsdag borde du passa på att gå deras tasting tour också, då får man gratis öl och en chans att skratta ihjäl sig åt alla knäppa anekdoter som guiderna berättar. Älskar verkligen Lagunitas.

Anchor Brewing, 1705 Mariposa St, Potrero Hill.
Hem åt Anchors Steam och ett bra alternativ om du inte hinner åka ändå till Lagunitas. Här kan du gå på rundvandring för lära dig om Anchors långa historia och se hur man än idag arbetar med humlen och jäsningen för att få fram de olika varianterna. Generösa smakprov ingår i priset.

Två bara bra

Café Royale, 800 Post St, Downtown/the Tenderloin.
Royale är vår kvarterskrog, den ligger bokstavligen tre dörrar från oss. De har jättemycket events så som live- och DJspelningar, quiz- och sing a long-kvällar , så försök att pricka in en sådan.

Redford, 673 Geary St, Downtown/the Tenderloin.
Redford kanske är den bästa baren för sport i närheten av Downtown. De har ett helt okej ölutbud, förvånansvärd supergod mat (!) och bra sittplatser. Så om du vill få lite stämning under t.ex en Warriorsmatch utan att bli totalt översprungen/mosad av galna fans tycker jag du ska gå hit.

Eller så försöker du nästla dig in på någon knasig amerikansk hemmafest för den ultimata upplevelsen med Bud Light, rage cage och röda plastmuggar. Trevligt barhoppande!

Translation: In The Grand San Francisco Guide part 2 we’re focusing on drinks and night life. Just google the bar names if you’re curious (or use Google Translate).

2 thoughts on “Den stora San Francisco-guiden del 2 – Barer och fest

  1. Pingback: Den stora San Francisco-guiden del 3 -Att göra | Linnéa Berglund

  2. Pingback: Nio tips för dig som ska besöka San Francisco | Linnéa Berglund

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s