Graduation Snapshots

Det här blir det mest aktuella inlägget jag skrivit på månader, det utspelar sig nämligen för mindre än en vecka sedan. Som jag berättade nyss hade Marcus sin examensceremoni i fredags, även om han slutade skolan redan i december. Academy har nämligen bara detta satsiga event en gång per år, så om man går ut på hösten får man glatt vänta till året efter. Rätt skönt ändå tänker jag, då har man (förhoppningvis) jobbat några månader och får hela det härliga som är en examensdag utan ångesten inför framtiden. Gött ju?

Som ni förstår tog jag mängder med bilder, men för att ni inte ska bli allt för uttröttade tänkte jag visa några snapshots från dagens olika hållpunkter.

Vi gick upp supertidigt för att hinna sjunga för Marcus som fyllde tjugofem dagen till ära innan det var dags för honom att åka iväg. Det fastnade inte på bild överhuvudtaget (tur det kanske…), så den första bilden får bli på plats i Cow Palace. Här hade alla hundratals nybakade kandidater blivit uppropade en och en på scenen för att få sina diplom och var tillbaka på golvet, vi som satt och tittade var nog nästan lika glada som de när allt var klart.

Plötsligt var ceremonin klar och vi gick ut på parkeringen för att ta emot vår Bachelor of Fine Arts in Advertising. Det kändes precis som studenten med alla kramar, skyltar och mössor. Tillslut hittade vi honom och posade lydigt mot Daly City-åsen.

Väl hemma efter världens längsta bilresa (Daly City ligger kanske tjugo minuter från vår lägenhet men känns som en annan värld) landade vi hemma. Johanna och Marcus passade på att facetimea med föräldrarna i Sverige, det fanns ju massor att berätta och fira. Titta vad fina de är, syskonen!

Efter lite fix och trix blev det äntligen dags för brunch. Först hade vi tänkt att starta dagen med champagnefrukost för att riktigt maxa studenten-känslan, men eftersom ingen var så sugen på att dricka bubbel vid 06 styrde vi om planerna. Och det gjorde vi bra, för fy sjutton vad gott det var med ett riktigt skrovmål efter att ha gått upp så tidigt och varit igång hela dagen. Det tyckte nog Jacob, Kate, Andrea, Johanna och Marcus också, för åts gjorde det.

Vi hade egentligen bokat restaurang till kvällen, men eftersom alla blev så mätta efter brunchen, som drog ut mer på tiden än vad vi trodde, så avbokade vi och bestämde oss för att åka ner till Mission och min bästa cocktailbar istället, Trick Dog. Den här lite märkliga bilden är allt som blev av det besöket, men vi drack konspirationsteoridrinkar, pratade om saker jag inte kommer ihåg just nu och smygkollade på alla snygga bartenders.

När klockan drog iväg rörde vi oss tillbaka mot våra kvarter igen och ramlade in på Jones, där en hel drös med Academyfolk bestämt att fira sin examen. Det var verkligen kul att se alla så glada, vilket ju är rimligt när tre-fyra år av stenhårt plugg, sena kvällar och sömnfördrivande prestationsångest är över.

Men tillslut tog den tidiga morgonen ut sin rätt och när alla bilder började se ut så här bestämde vi oss för att traska de ett och ett halvt kvarteret hem igen. Eftersom vi kom i säng så tidigt orkade vi upp för att ha ännu en fantastisk dag dagen därpå (förlåt för alldeles för “carpe diem”, men det är sant), det får ni höra om senare.

Translation: Last Friday we celebrated Marcus’ graduation and 25th birthday. It started with the commencement ceremony at Cow Palace, continued with brunch at our place with Johanna, Jacob, Kate and Andrea, went on with drinks at Trick Dog and ended on the patio at Jones. A great, great, great day.

Advertisements

2 thoughts on “Graduation Snapshots

  1. Vad tokigt att ha det så långt efter att en är färdig i skolan men som du säger slipper en säkert onödigt mycket ångest på det sättet. Häftigt i alla fall att få uppleva en riktig amerikansk graduation kan jag tänka 🙂

    • Ja det är verkligen märkligt, men skönt utan stress och skolan sparar pengar (antar att det är största orsaken). Det var verkligen coolt att se, värsta spektaklet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s