En eftermiddag i Big Sur

Nu, efter finals och allt kaos som kommer med det har jag äntligen, äntligen någon vecka ledig innan det är dags för lite mer plugg. Marcus syster Johanna har precis åkt härifrån, vi har haft en så nice vecka med bland annat födelsedags- och examensfirande (båda för Marcus), strandhäng och massor av god mat. Det får ni såklart höra mer om i sinom tid, så länge tycker jag vi tar en titt på hur det såg ut på resten av våran lilla campingsemester i Big Sur.

Vi slutade på Henry Miller Memorial Museum på väg mot en hajk vi sett ut. Något som inte riktigt gick att se på kartan var det faktum att man började vandringen med att vada genom Big Surflodens lårdjupa vatten.  Men det var bara att kavla upp byxorna och hoppa i.

När alla tagit sig över (relativt) säkert till andra sidan började vi traska mot stranden. Det visade sig vara fler än vi som bestämt oss för att kolla in den, så efter lite energipåfyllning i form av choklad och rökta mandlar knatade vi vidare längs kusten. Förbered er på bildbomb.

 

Hajkens bästa stund var när vi kommit ner från berget (där vi såg en skallerorm?!), träden skingrade sig och denna glänta uppenbarade sig. Och inte nog med att det var sinnesvackert, plötsligt vandrar tre jämrans hjortar rakt in i bilden. Så nära! Ville skrika pga ett sådant wow-moment. Det tyckte Kate också som ville springa rakt ut på ängen och klappa de orimligt söta kiden (kidden?).

När vi wow-at klart vadade vi tillbaka över floden, som efter 1,2 mils vandring nu kändes svalkande snarare än svinkall. Sen vinkade vi hejdå till Andrew Molera State Park och åkte tillbaka till tältplatsen för middag.

Translation: A couple of weeks ago we went on a hike in Andrew Molera State Park in Big Sur. Apart from almost stepping on a rattlesnake it was great, we even saw deers up close and waded through a river.

Advertisements

2 thoughts on “En eftermiddag i Big Sur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s