Point Reyes, ett kilo ost och världens bästa ställe.

Eftersom jag ligger så efter med uppdateringar har jag ännu ett besök att visa er innan vi är ikapp. Bara en fjuttig vecka efter att Sandra åkt kom nämligen Marcus pappa Håkan hit.

En dag bestämde vi oss för att hyra bil och upptäcka ännu mer av norra Kalifornien.

Vi hade bestäm oss för att åka upp mot Point Reyes som ligger något norr om var vi vanligtvis hajkar. Därför var vi liksom lite bekanta med omgivningarna men ändå inte. Det hindrade mig dock inte för att utbrista “men herregud vad fint” ungefär varannan meter. Nog för att det mesta norr om Golden Gate är galet fint, men den här vägen var något i hästväg. Alltså Norcal<3

Ja.

Till slut kom vi fram till Point Reyes Station och då var det hög tid för frukost. Efter lite huevos rancheros, french toast och omelett var vi redo att kika runt i det lilla samhället.

De hade världens sötaste kycklingar och bästa Cowgirl Creamery där vi köpte typ ett kilo ost (bästa jag ätit).

Sen bestämde vi oss för att vara lite äventyrliga.

Eller kanske inte så, eftersom ungefär hela Bay Area någon gång fångat den här båten på sin Instagram. Men man förstår oss ändå va, har ni någonsin sett en mer fotogenisk båt?

Efter att ha åkt flera kilometer över vidsträckta vidder kom vi äntligen fram till havet. Det var blåsigt och jag var tydligen väldigt besvärad (obs inte sant, det var sinnesfint).

Alltså kolla fägen, kolla!

Tydligen är Point Reyes National Seashore en av världens dimmigaste platser, så vi hade verkligen tur, man såg hur långt som helst.


Plötsligt ropade någon “Gråvalar, två stycken till höger!”. Vi såg dem på jättenära håll men kameran ville inte riktigt fånga det. Jag tror ni ser lite i alla fall?

När vi valspanat färdigt var det bara att kliva upp för den lilla trappan.

Och ta bilen söderut igen.

Innan vi åkte in mot stan passade vi på att stanna i Bolinas, som kan vara en av mina absoluta favoritplatser i hela världen.

Jag längtar till nästa gång vi spenderar en hel dag på stranden, som här.

Men sen började eftermiddag lida mot kväll och det var dags att lämna in bilen.

Väl hemma i stan promenerade vi bort till North Beach för pizzamiddag. Ett värdigt avslut på en väldigt fin dag. Om du har en dag över i Bay Area och vill se mer av omgivningarna är Point Reyes verkligen ett hett tips!

Translation: One Sunday a couple of weeks ago we rented a car and headed north. After breakfast in Point Reyes Station we drove to the lighthouse and did some whale watching before heading back towards the city (with a quick stop in my all time favorite place Bolinas).

Advertisements

3 thoughts on “Point Reyes, ett kilo ost och världens bästa ställe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s