Magiska hus och karibiska tacos

Vi fortsätter med New Orleansredogörelsen och har nu kommit till dag två, då vi vaknade till en soligt och ganska varm stad och bestämde oss för att till fots kolla in några områden vi hört om. Och alltså vad magiskt fint det var, det är inte ofta man ser så många fantastiska hus på samma gång. Kolla in dörrarna på den här gamla kyrkan till exempel.DSC08382Vi promenerade bort mot Marigny och sen Bywater, som skulle vara lite av ett hipstermecka. Dock hittade vi inte så mycket mer än en del av en gata/kvarter, men det var fint ändå. Bland annat hittade vi en enorm second hand-affär som hade en sån här fin och New Orleansig vägg. DSC08383Vi fortsatte vidare in i Bywater för att leta efter en vinbar vi hört om, men där det inte fanns så mycket mer än hus och byggarbetare.DSC08385Marcus tyckte det var perfekt att ta en bild på mig framför detta otroligt fotogeniska staket + pick up, så ja, såhär såg jag ut. DSC08395Vi gick allra längst bort i Bywater, nästan så långt bort man kan komma, men när vi vände tillbaka mötte vi samma krypkörande bil två gånger och föraren kollade in oss lite obehagligt noga, så de sista kvarteren fram till hipstergatan gick vi fortare än jag gått på länge.
DSC08388Vi flydde in på Satsuma Café och Marcus pustade ut. Jag är otroligt sällan rädd här i SF trots att vi bor på gränsen till ett rätt stökigt område, men det är alltid svårare när man är i en ny stad och inte riktigt känner till vad som är normalt och inte. DSC08405När vi lugnat oss lite och druckit upp vår juice började vi bli hungriga och letade oss upp mot St Claude Avenue, på vägen låg den här drömfina corner shopen.DSC08398Vårt mål var St Roch market, en gammal marknadsplats som renoverats och blivit saluhall med supergod mat. Jag käkade en poboy med catfish (igen) och Marcus en sjukt god curry med gulfräkor. DSC08408När vi var mätta och glada började vi gå in mot stan igen. Något som var så himla fint med New Orleans är att det är så otroligt grönt överallt, innevånarna verkade onekligen gilla sina plantor. DSC08411Ja ni ser ju, så drömmigt. DSC08410I Franska kvarteret gick förbi världens roligaste hund. Den hade tryck sig igenom ett litet, litet, hål i planket och satt och lipade mot alla som gick förbi. Vi stannade och försökte ta ett kort, men det här var det enda jag hann innan den drog in huvudet igen och fortsatte sitt liv på andra sidan planket. DSC08424Men vi stannade inte så länge i franska, utan gick vidare bort mot området med det romantiska namnet Garden District.DSC08425Det var lite för tidigt för middag, så vi bestämde oss för att gå ner mot ett av de lokala bryggerierna som låg i närheten. Det är en grej som är så himla nice, att kunna gå in på ett taproom och prova loss direkt från bryggeriet utan att behöva köpa en massa. DSC08427NOLA (som bryggeriet heter) hade onekligen några märkliga sorter, vi smakade bland annat en med rödbetor och en med chili och peppar. DSC08431När magarna började kurra (igen) gick vi några kvarter upp och landade på The Rum House, ett ställe som serverar tacos och drinkar med karibisk twist. Det var så otroligt mycket folk där och vi väntade i säkert en och en halv timme, när vi väl fått bordet kom vi på att det var tisdag (=taco Tuesday), därav alla människor. DSC08433Det kan i för sig också ha berott på att deras tacos var helt galet goda. De hade sju olika med fisk och skaldjur och vi tog en av varje och delade på. Plus en guac med mango som var +++++. Och efterrätt förstås.
DSC08434När vi var mätta och glada (och kalla tydligen) tackade vi för oss, åkte hem och somnade som stockar. Och det får avsluta världens längsta blogginlägg, dagen därpå lämnade vi NOLA och kollade in lite andra delar av Louisiana. Det var så grymt och jag lovar att berätta snart!

Translation: The first full day in New Orleans we walked through Marigny and Bywater, almost got robbed, had lunch at St Roch Market, tried beet beer at NOLA Brewery and enjoyed Taco Tuesday at the Rum House. One of the best days on our vacation, in my opinion. The day after we left NOLA and explored some other parts of Louisiana which was awesome. Promise to tell you more about that soon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s