5x New Orleans

Hallå kompisar!
I skrivande stund sitter jag i skuggan av ett träd i Dolores Park, solen skiner från en klarblå himmel och det är 23 grader varmt. Jag har varit tillbaka i SF i ganska precis en vecka och helt plötsligt är det otroligt svårt att föreställa sig att det är i början på februari. Terminen har dragit igång och allt känns verkligen bra, roliga klasser och trevliga människor bäddar för en bra termin.

Eftersom jag varit så frånvarande den senaste tiden har jag så himla mycket att berätta för er, jag tycker vi börjar med den lilla New Orleansresan vi gjorde i början på januari. Vi hade bokat den ganska tidigt på hösten och jag hade alltså peppat i månader för det här. Klockan 05:50 började resan och framåt eftermiddagen hade vi landat i NOLA och tog direkt en sväng ner på stan. DSC03171Rätt hungriga efter den (redan då) långa dagen tog vi direkt sikte på ett av ställena vi kollat upp innan, Killer Po’Boys. Po’Boy är en macka med massor av gott i (typ gulfräkor, sås och picklade grönsaker som här) och något av New Orleans paradrätt, så det kändes som ett rimligt val.
DSC03173Och det var så himla himla vansinnesgott. Om du någon gång åker till New Orleans måste du lova att gå dit! Det blev några fler po’boys under resans gång, men ingen var ens i närheten av den här och även om de andra var goda blev jag lite besviken varje gång. DSC03175När vi var mätta och glada bestämde vi oss för att vi ville se Mississippifloden (det vill man ju?) och den visade sig onekligen från sin bästa sida. Äntligen var vi på den plats jag fascinerats av så länge och liksom längtat efter utan att ha varit där, det kändes nästan lite magiskt utan att överdriva.DSC03178Och var tvunget att förevigas såklart. DSC03192När det började mörkna rörde vi oss mot Frenchmen Street som enligt vår Airbnbvärd skulle vara det bästa området för livemusik. Där hamnade vi på ett ställe som av någon anledning fick mig att tänka på den där sjörövarbaren i Pippi på de sju haven. Det spelades jazz och steppades för glatta livet men efter en öl såg jag hur Marcus började klippa med ögonen och vi bestämde oss för att ta en tidig kväll, vi hade ju faktiskt varit uppe sedan strax innan fyra.

Så fin första halvdag i stan. Dagen därpå gick vi vad som kändes som tusen kilometer och blev närapå rånade av en mystisk man i bil, så kika in snart igen så du inte missar det.

Translation: I’m back in SF! It’s super warm and nice (at least compared to Sweden) and  it’s hard to believe it’s just the beginning of February. However, since I haven’t posted here in forever I thought I should start with telling you about our New Orleans trip. We arrived in the afternoon and had an early dinner at Killer Poboys, took a look at the Mississippi river and listened to some jazz before heading home early (since we got up before 4am to catch the plane from SF). The first full day in NOLA we walked a thousand miles (at least it felt like it) and almost got mugged, stay tuned for that.

4 thoughts on “5x New Orleans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s