En eftermiddag vid världens ände

Om det är något jag tycker att du ska göra när du är i San Francisco och tröttnat på stadslivet är att åka till Lands End. Det är definitivt en av mina favoritplatser i stan och ett perfekt sätt att komma nära naturen utan att behöva bil eller sitta i timmar på någon buss.

En dag för några veckor sedan träffade jag Flora och vi tog en promenad just där. Om du vill göra som vi så ta bussen (t.ex 38 från Geary St) till kanske 19th Avenue och leta dig sedan upp mot Lands End. IMG_9413
Det finns en led som går precis runt de finaste delarna, längst ute på kanten mot Stilla Havet, den tog vi. Det är lite svårt att se på den här bilden, men på andra sidan inloppet ligger Point Bonita lighthouse, en väldigt vacker och mystisk fyr som jag inte hunnit åka ut till än (även om vi var väldigt nära).
DSC08057
Åt ena hållet Stilla Havet, åt andra Point Bonita och snett bakåt Golden Gate, som Flora förevigar här, bäddar för en ganska fantastisk utsikt.

Processed with VSCOcam with f2 preset

När man gått nästan hela vägen runt kommer man fram till Sutro Baths, som måste ha varit helt fantastiskt i slutet på 1800 men som idag bara är ruiner (fast ganska fantastiska ändå). Där finns det också en shop med San Francisco/Kalifornien-grejer som faktiskt är bra, missa inte att kolla in den.
DSC08075
Det ser så knasigt ut på den här bilden, som att vågorna bara är små gupp och den stora klippan är en liten sten när det egentligen går flera meter höga vågor. Men fint ändå, visst då?
DSC08082
Efter Sutro Baths knallar du ner mot Ocean Beach, där utsikten inte heller är helt dum.
DSC08085På stranden kanske du hittar folk som förbereder sig inför Santa Con, leker i sanden eller något helt annat som brukar försiggå på San Franciscos största strand.

När du promenerat klart och är lite trött i fötterna tycker jag att ett besök på Judahlicious är på sin plats. Det ligger på 3906 Judah St i Outer Sunset och är ett superbra frukost och lunchställe, allt vegetariskt och mycket veganskt. Om du orkar fortsätter du sen på Judah St i riktning mot stan och kollar in General Store, co-op mataffären där de säljer jordnötssmör i lösvikt, den där fina lilla konstmaterialsbutiken och andra trevliga ställen. Om du är för trött går det alldeles utmärkt att istället ta Muni Metro in till stan igen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s