När vi åkte till Napa

I år var som sagt första julen jag spenderade utan mina föräldrar, men som tur är var ju hela Marcus familj här. När det började närma sig jul (den 23 för att vara mer exakt) flydde vi stan för grönare vyer, det var dags för mitt första besök i Napa! DSC08167
Efter att ha hämtat upp Lotta och Johanna (Ms mamma + syster) på deras B&B i Mission och styrde mot havet, om man får välja mellan den snabbaste vägen och den vackraste tycker jag alltid att man ska välja den vackraste.
DSC08170
Vid Ocean Beach gick vågorna höga och inte ens surfarna var ute. Vi fortsatte genom Presidio och vidare över bron, det var verkligen en strålande dag. Vi hade inte incheckningstid förrän en bit in på eftermiddagen, så efter lite diskussioner bestämde vi oss för att starta dagen och hela Napa-vistelsen i idyllen Yountville. Där skulle det finnas ett bageri och café som en gång fått vår vän Maria att gråta av välbehag, så det måste vi såklart prova (hon är möjligen en aning dramatisk). Jag tog en macaron med salted caramel som möjligen framkallade en liten, liten fuktig hinna på ögongloben, men inte mer än så tyvärr. Gott var det ju förstås ändå.
DSC08191
Nästa, mycket naturliga stopp med tanke på var vi befann oss, blev på vingården Domaine Chandon. Solen sken så pass starkt att hela ansiktet glödde och det kändes överlag som ett otroligt lyxigt sätt att spendera dan före dopparedan.
DSC08194
Ja ni ser ju.
DSC08199
DSC08208
En annan oerhört lyxig sak som följde denna otroligt lyxiga dan före dopparedan var dagens lunch som intogs på Farmstead i St Helena. Om ni någonsin får chansen, åk dit! De odlar och tillverkar sitt eget vin, grönsakerna som används växer precis utanför restaurangen och allt annat är ekologiskt och närodlat. Och som om inte det vore nog är det dessutom fantastiskt gott. Jag åt gnocchi med butternutpumpa, skirat smör och grönkål = +++++.
DSC08210
I trädgården på baksidan växte de största citroner jag sett.
DSC08214
När det blivit dags att röra sig mot hyrhuset höll solen på att gå ner och vi var tvungna att stanna för att ta en fotopaus pga så vackert. Jag menar, vart man än tittade såg det ut som på ett vykort med texten “Greetings from Napa Valley”, ett sånt där man tänker är photoshoppat sönder och samman. Men det var det inte, allt var på riktigt och trots att jag bott här i fem månader nu slutar jag aldrig förvånas över hur vackert det kan vara.

 

Nu vet ni hur det såg ut när vi åkte till Napa, vad vi gjorde där får ni höra mer om imorgon.

Translation: As I told you before, this was the first Christmas I spend away from my family. Instead I went with Marcus’ parents and sister to Napa Valley and on our way there we went past Ocean Beach, ate pasteries in Yountville, toasted in sparkling wine at Domaine Chandon and had lunch at Farmstead in St Helena (which turned out to be f*kn amazing). A very, very wonderful day.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s