Nybyggare, öl och töntfolk

I lördags hade vi planerat att göra ännu en hajk, men eftersom jag spenderade hela fredagen i sängen med ont i hela kroppen fick vi ställa in. Jag mådde lite bättre på lördagen så vi bestämde oss för att åka norröver mot Petaluma. När vi väl hade satt oss på bussen insåg jag att det kanske hade varit bäst att spendera även denna dag i sängen, men då var det ju ändå för sent och bara att gilla läget.DSC07958Petaluma är med USA-mått mätt en gammal stad och till skillnad från städerna i området stod den mesta av bebyggelsen kvar efter den stora jordbävningen 1906. Alltså är det fullt med 1800-talshus som för tankarna till nybyggare och guldrusch.
DSC07959Efter att ha ätit en riktig panglunch på en (vad som verkade vara) omåttligt populär pub promenerade vi huvudgatan upp och ner. Även fast det bor ungefär 60 000 människor i området kändes det som en väldigt liten stad.
DSC07965
Men vi hade inte bara planerat att strosa runt i stan, utan den största anledning till att just Petaluma blev dagens resmål var att Lagunitas har sitt bryggeri där. När vi var klara med stadsvandringen promenerade vi således till bussen för att åka dit.
DSC07984Vi skippade rundvandringen och satte oss direkt i deras taproom/restaurang. Eller ja, utanför i det gigantiska växthuset.
DSC07983
Marcus beställde smakprov som var sjukt prisvärda (4 st för $5?!).
DSC07971
Sen satt vi där i flera timmar och provade öl (inte jag så mycket eftersom jag var sjuk), snacksade, spanade på världssöta hundar och lyssnade på livemusik.
DSC07974
Trots att de spelade vad Marcus kallar “töntfolk” var det väldigt stämningsfullt och härligt. DSC07977
Hej hej.
DSC07987
När det började mörkna var det dags att bege sig mot bussen hem. Fast först fyllde Marcus på growlern han tagit med hemifrån, rätt coolt att man kan göra det direkt på bryggeriet tycker jag? Tyvärr så höll den inte så länge så han fick hälla ut det sista, men ändå.

Vi höll bortskämt nog på att frysa ihjäl eftersom temperaturen hade bestämt sig för att krypa ner till +7, men klarade oss trots det på bussen och tog oss hem. Väl hemma däckade jag som en klubbad säl efter en dag som kanske var lite mer än vad kroppen orkade, men så värd ändå.

Translation: Last Saturday I (apparently) had the flu but despite that we went to Petaluma. Maybe not the smartest choice since I was walking around in some kind of fever haze, but it was nice anyway. We had lunch at an old Irish pub, strolled around the city and went to Lagunitas Brewery for snacks, tasters and live music.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s