Pastellhimlar och uppförsbackar

Hallå gänget! Min långa frånvaro här beror på att jag varit relativt däckad i influensa den senaste veckan, men nu mår jag äntligen lite bättre och har så himla mycket att berätta för er.

Vi börjar för nästan två veckor sedan då vi gjorde vår senaste hajk (sedan dess har vi inte kommit iväg pga den här himla förkylningen), även denna gång på Mt Tamalpais men längre norrut än vad vi varit förut. Så här ser det ut om man kollar ut genom bussfönstret i exakt rätt ögonblick förresten, fint va?DSC07872 Vi fick en liten överraskning när det visade sig att bussarna går på vinterschema = jättesällan, så vi fick vänta i väldigt o-charmiga Marin City i drygt en timme. DSC07875Det var första gången vi (jag) ritat ut vår egen hajk. Annars brukar vi alltid kolla upp loops som andra gått innan och då har man ju koll på höjdskillnad vilket vi inte hade nu, det visade sig bli ett litet problem…
DSC07888Först gick det lite uppför, vilket var lite jobbigt men kändes helt okej.
DSC07889Jag var ändå upptagen med att bli hänförd av utsikten, vänjer mig aldrig.
DSC07903Efter ett tag gick vi in i Mt Tamalpais Watershed-området, där var det skogigt och fuktigt.
DSC07902
Det fanns till och med vattenfall, om än väldigt små pga fyraårstorkan. Det ni inte ser på bilden är ett ungt par där tjejen poserar framför fallet i alla möjliga roliga positioner (tänk: låtsas att det rinner i hennes mun, att hon fångar det i vattenflaskan etc).
DSC07913Vi fortsatte vidare mot Alpine Lake.
DSC07915Från att ha mött ganska många andra vandrare blev det helt knäpptyst och det kändes som att vi promenerat rakt ut i vildmarken. Jag hade inte blivit förvånad om det lufsat fram en björn på andra sidan sjön.
DSC07930.JPG
Med det i tankarna kanske det inte var så konstigt att jag blev lite skraj när denna plötsligt kom utrusande ur skogen, men den visade sig som tur var vara snäll och vi kunde fortsätta utan några större problem. DSC07933Det börjar verkligen bli lite höstligt även här i norra Kalifornien (även om jag för allt i världen inte kan förstå att det är den tredje december redan…) och i skogen hade åtminstone några träd bytt färg. Det var också här det började gå uppför. Och uppför. Och lite mer uppför. Vi gick i uppförsbacke i säkert en och en halv timme i sträck vilket tärde en hel del på krafterna. DSC07938Men ju högre upp vi kom desto vackrare blev det så det var nästan svårt att klaga.
DSC07941Vi nådde Mountain Theatre precis när de sista strålarna träffade stan, som man ju har sådan perfekt utsikt över därifrån. Det var omöjligt att fånga på bild hur vackert det var, men här har ni i alla fall ett försök.
DSC07949
Sen promenerade vi (nedför!) den sista lilla biten mot bussen till Sausalito där det vankades middag på ett litet mexikanskt ställe innan det var dags att åka tillbaka till SF och fira Linneas födelsedag.
DSC07950Translation: Sorry for my absence, I’ve been kind of knocked out by the flu since last Friday. I have so much to tell you though! We’ll start with Saturday two weeks ago when Marcus and I went hiking in Mt Tamalpais State Park again. It was kind of tough since we had to walk uphill for like 1/3 of the hike but super rewarding at the end when we got to Mountain Theatre and the last golden sunbeams hit the city and turned the sky into a pastel painting. So very beautiful.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s