Steampunk, pizza och nostalgi

Nu hoppar vi friskt mellan veckorna och här kommer det absolut färskaste inlägget på länge. Från igår till och med!

Efter att ha klarat av dagens dubbellektioner (att sitta i en mörk datorsal 18.05 på en fredag var ingen höjdare) mötte jag upp Marcus som kom från jobbet. Vi hade bestämt oss för att stanna i stan över helgen, för en gångs skull, och när man inte ska upp och hajka morgonen därpå är det ju fritt fram att dricka öl och sånt. Philip, Jacob och Hugo tyckte att det lät som en bra idé så vi sammanstrålade i köket på Post. Runt nio gick vi ca 20 steg till kvartersbaren Royale, där Wrapped in Plastic skulle spela som de alltid gör den första fredagen varje månad.
DSC07669
Vi lyssnade på jazz och väntade på att biljardbordet skulle bli ledigt.
DSC07674
Hugo tyckte visst att det var väldigt kul (han skrattar alltså och snyter sig inte i handen som det kanske ser ut vid första anblicken).
DSC07691
Jag hade glömt hur livsfarligt det kan vara att stå nära någon som spelar biljard, fick flytta runt bordet ungefär tusen gånger för att jag stod i vägen.
DSC07698
Efter ett tag var det dags att röra sig vidare ner i Tenderloin, mot Whitechapel!
DSC07699
Whitechapel är en nyöppnad steampunk/ginbar på Polk St som är byggd att se ut som att den existerar inuti en nedlagd tunnelbanestation. Vi gick förbi den i början på veckan och kände att den var värd ett mer ordentligt besök.
DSC07701
När man är på en ginbar är ju drinkar givet!
DSC07706
Har aldrig sett så många olika sorters gin.
DSC07707
Jag gillade verkligen Whitechapel, mycket för att det fick mig att bli så otroligt London-nostalgisk. Jag bodde ju där ett år efter studenten om du inte visste.
DSC07715
Undrar hur mycket pengar de tryckt in den här baren alltså, varje detalj kändes välgenomtänkt och superpåkostad. Till och med toaletterna var perfekta.
DSC07714
Så där satt vi, drickandes drinkar och pratandes om skolan (…), vilka städer det är bäst att bo i i framtiden (sådant himla lyxproblem) och vad svårt det är att veta vad man vill göra egentligen innan vi traskade hem med en pizzabox i näven.

Idag är första lördagen på vad känns som hundra år som vi inte har något planerat och det känns som himla himla skönt. Nu: brunch.

Advertisements

5 thoughts on “Steampunk, pizza och nostalgi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s