Djävulsberget, första delen.

Jag skulle kunna ändra namn på den här bloggen till hiking, öl och Marcus i Giants-keps, för det är ungefär det enda som syns här just nu. Men veckorna består mest av plugg, plugg och plugg så då blir lätt så. Hoppas ni står ut! I helgen ska vi på festival i alla fall så då blir det mer musik och mindre natur. Men först mer hiking:

Eftersom det inte blev någon bestigning av Mt Diablo förra lördagen bestämde vi oss för att försöka igen den här veckan. Vi tog en riktigt lugn fredag för att vara väl förberedda, sov ut ordentligt men gick upp tillräckligt tidigt för att hinna till BARTen innan det blev allt för sent.
DSC07089
De i vårt hushåll som inte skulle hajka hade haft en ganska festlig fredag i köket, så eftersom vi inte var så sugna på att äta frukost bland tomma ölflaskor startade vi dagen på farm:table. Marcus testade deras croissant-äggmacka för första gången, den fick höga betyg!
DSC07093
Efter att ha suttit nästan en timme på BARTen och se himlen skifta från gråmulen till klarblå klev vi av i Concord. Tydligen skulle man kunna ta en buss och sedan gå drygt tre kilometer för att komma till starten av trailen, men det kändes väldigt krångligt och långt. Istället beställde vi en Lyft, vilket kändes väldigt glassigt. När vi närmade oss uppenbarade sig denna vy.
DSC07098
Vi började gå och ganska länge var det otroligt bekvämt. Brandvägar och helt platt mark fick oss att tänka att det här inte blir den minsta match. Vi hade fel.
DSC07108
Det blev brantare och brantare, och snart var vi högre upp än bergstopparna i närheten.
DSC07112
Vi sprang på en bur som används för att fånga in pumor. Oh yes, sådana finns det tydligen här (har läst på om hur man ska göra om man råkar på en, lovar)…
DSC07127
Plötsligt blev det så här fint. Här tyckte vi att vi var superhögt upp, men vi hade inte sett någonting än.
DSC07124
Men fint var det!
DSC07131
Svettigt också.
DSC07136
Vi stötte på en riktig bro som ville att Marcus skulle ta kort på honom när han besteg låtsas-berg och posade i väldigt uttänkta poser. Jag blev så fnissig att jag var tvungen att titta bort.
DSC07141
Efter ganska mycket kämpande kom vi till Juniper Campground, där hade dom denna fina. Tydligen var Mt Diablo och området däromkring befolkat av Miwoker i tusentals år och berget var en helig plats för dem (det har antagligen noll att göra med denna, men nu vet ni det i alla fall).
DSC07139
Dags för vattenpåfyllning och luffargodisätning!
DSC07152
Sen klättrade vi ännu högre.
DSC07163
Vi kom till parkeringsplatsen vid Lower Summit, och tänkte att vi nog inte kommer högre upp. Det visade sig ännu en gång att vi hade fel.
DSC07162
Jag var lite trött, varm och slut verkar det som. Har skrattat så sjukt mycket åt denna bild.
DSC07171
När vi nådde den här skylten visste vi inte att vi skulle stöta på en fyr på toppen, tappa bort oss lite, tappa orken på vägen ner och till slut landa på en fantastisk äng. Allt det där hände i alla fall, men det får vi nog ta i nästa inlägg.

Translation: This Saturday we finally hiked Mt Diablo. The first part of the hike we walked on fire roads, helped a real bro to take fake mountain climbing photos, checked out Juniper Campground and prepared to climb even higher. Super sweaty but super amazing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s