Kantareller, gyllene björnar och ändrade planer.

I lördags planerade vi, som ni ju vet, att bestiga Bay Areas högsta berg, Mt Diablo. Vi förberedde oss noggrant: köpte matsäck (luffargodis, vilken nostalgi), tog en lugn fredagkväll och gick upp i god tid innan BARTen skulle gå på lördagen. Precis innan det var dags att ge sig av kollade jag ännu en gång väderleksrapporten online, för att ta med mig rätt typ av kläder. Det var då vi upptäckte det. Red flag. Det betyder att extrema väderförhållanden av något slag väntas eller redan förekommer i området. Mer specifikt för vårt case, på kvällen skulle det börja blåsa så pass mycket att brandrök och gnistor från skogsbränderna längre norrut kunde sprida sig och skapa nya bränder med snabb förökning. Det kändes med andra ord inte superroligt att åka dit, även om vi antagligen skulle tagit oss därifrån innan klockan 18. Så, vi fick ändra våra planer.

Vi tog fortfarande BARTen, men hoppas av lite tidigare, i Ashby. Där strosade vi runt lite i det lummiga området, kollade in i någon affär och pratade om framtiden.
DSC07029
När vi kollat in området litegrann svängde vi upp mot skogen och nådde målet och starten på vår (lite enklare) hike.
DSC07035
Eller ja, vi trodde att den skulle vara enklare, men det visade sig vara en park med backar av slalomliknande proportioner. Lägg till gassande sol och 26 grader på det så förstår ni svettnivåerna.
DSC07040
Det blev många vilopauser.
DSC07045
Men utsikten var inget att klaga på.
DSC07046
Supersuddig bild, jag vet, men jag gillar den ändå på något sätt.
DSC07054
När vi kämpat oss upp för de värsta backarna kom vi upp på en asfalterad väg och detta uppenbarade sig. Det verkade vara en venue för fester/cermonier/bröllop och utsikten var helt sinnes.
DSC07053
Drömmigare plats får man ju leta efter, skulle inte ha något emot att gifta mig här alltså.
DSC07058
Vi gick i alla fall vidare, genom kullar och skogar, tills vi började höra det väldigt distinkta ljudet av en amerikansk fotbollsmatch. Det visade sig att Golden Bears(alltså UC Berkeleys fotbollslag) spelade och det var svårt att missa.
DSC07059
När vi skulle försöka ta oss runt området för att komma ner i själva staden mötte vi det här gänget som tittade på fotbollen från den höga kullen bredvid, utan att betala. De grillade, drack öl och hade till och med en soffa. Vilken briljant grej.
DSC07068
Efter att ha halkat ner från kullen på andra sidan var vi så hungriga att vi nästan gick dubbelvikta. Mot Jupiters!
DSC07064
Där åt vi kantarellpizza med ricotta, drack hembryggd öl och pratade om självbild, jobb och ännu mer om framtiden. Sen åkte vi hem och fortsatte med en riktigt festlig kväll, men det får vi ta i ett annat inlägg.

Translation: Because of wildfire warnings we weren’t able to hike Mt Diablo last Saturday (sad face). Instead we went to Claremont Canyon Regional Preserve in Berkeley, stumbled upon a Bears game and had pizza at Jupiters. Then we went home and things got really festive, but that I’ll tell you about some other time.

Advertisements

One thought on “Kantareller, gyllene björnar och ändrade planer.

  1. Pingback: Hej!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s