Blå, blå himlar och hav

I lördags ringde klockan ovanligt tidigt för att vara en lördag, redan innan åtta skulle vi gå upp för att hinna med bussen till Marin City. Efter lite strul (läs en buss som stannar och sedan åker ifrån oss, en hetsig Lyft-tur och en dyrare biljett än väntat) satt vi på nästa buss som skulle ta oss från Marin och hela vägen till Bolinas. Trodde vi.
DSC06926
Istället visade det sig att bussens batteri dog (eller något liknande) mitt i Mt Tam National Park. Det var väldigt intressant, och underhållande, att observera den amerikanska mentaliteten (om det nu finns en sådan) och byråkratin kring en sådan relativt simpel grej som att en buss slutat fungera. De passagerare som ville lämna bussen var tvungna att fråga busschauffören, som i sin tur var tvungen att ringa sin chef för att få ett godkännande. Det behövdes dessutom minst fem personers inblandning för att kunna backa undan bussen, sätta ut varningstrianglar och dirigera trafik. Lite ineffektivt kan man tycka.
DSC06918
Vi spenderade väntetiden med att spela frågespel.
DSC06935
Till slut fick vi i alla fall sätta oss på en ny buss (efter att ha klättrat ut genom förarhytten då busschaffisen kört för nära bergväggen för att kunna öppna dörren…) och efter sisådär en halvtimmes busstur var vi framme i Bolinas. Allas första tanke var MAT, så vi satte oss på den enda restaurangen i byn.
DSC06939
Mätta och glada promenerade vi sedan ner på stranden. Hej Hugo och Viktor!
DSC06951
Bolinas är så fint att man nästan får lite overklighetskänslor, jag älskar det karga i bergen mot den mjuka sanden och det vilda vattnet.
DSC06960
Ni ser ju.
DSC06955
Vi spenderade nästan hela dagen på stranden, drickandes öl, lyssnades på musik och spanandes på alla surfare som försökte ta sig upp på brädorna. Marcus var skeptisk.
DSC06942
Efter ett tag gick Hugo och Viktor iväg för att leta efter toalett och jag som var lite lite trött på att sitta och bestämde mig för att försöka mig på lite yoga.
DSC06962
Men först fokus och förberedelse, lättare sagt än gjort med någon öl i kroppen.
DSC06964
Som ni ser gick det sådär.
DSC06966
Så efter några försök bestämde jag mig för att det kanske inte riktigt var läge, och ägnade resten av eftermiddagen åt att lapa sol istället.
DSC06974
Plötsligt skymtade vi Hugo och Viktor igen, hej hej!
DSC06979
Efter lite mer häng bestämde vi oss för att det var dags att börja dra sig hemåt. Men först, obligatorisk fottvätt.
DSC06981
Fast Hugo tittade på istället.
DSC06998
Det var ett tag kvar tills bussen skulle gå, så vi svängde in på byns saloon (mest för att det känns coolt att ha varit på en sådan). Där hittade vi den här finingen.
DSC07008
När solen börjat gå ner över havet och bergen satte vi oss på bussen igen, men denna gång hoppade vi inte av i Marin City utan åkte hela vägen till Sausalito.
DSC07023
Där avslutade vi kvällen på Bar Bocca, för tredje lördagen i rad. Men vad ska man göra, jag älskar det stället. Nästa helg lär vi i alla fall inte hamna där, för då ska vi åka till East Bay för att testa en ny trail till en topp som tydligen ska ha den näst mest vidsträckta utsikten i hela världen efter Kilimanjaro (sjukt va?!).

Translation:This Saturday we got up really early to take the bus to Bolinas. After a few incidents (like our bus got out of power and had to stop in the middle of Mt Tam National Park and we had to wait an hour for a new one) we finally arrived, just in time for lunch. Then we spent the whole day on the beach, drinking beer and looking at surfers. No hiking this weekend but don’t you worry, on Saturday we’re going to Mt Diablo for an 11 mile hike including the most extensive view in the world after Mt Kilimanjaro (isn’t that insane?!).

Advertisements

2 thoughts on “Blå, blå himlar och hav

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s