Off the Grid: Picnic at the Presidio

Nu kommer ännu ett San Francisco-tips, så bofasta och framtida besökare se hit (jag tror det kan vara okej intressant för er andra också faktiskt). Precis som förra gången handlar det om mat, närmare bestämt om Off the Grid i Presidio. Mer om konceptet kan du läsa på deras hemsida, men kortfattat kan man säga att det är som en matmarknad/street food festival med massvis av matstånd och food trucks som på bestämda dagar ställs upp i olika delar av Bay Area. Jag och Marcus har tidigare bara varit på den i Fort Mason, det skrev jag lite om här.
DSC06765
Det finns flera skillnader mellan den här Off the Grid och den som går av stapeln i Fort Mason på fredagar. På söndagarna tar man med sig en filt, slår sig ner i gräset och slipper det absolut jobbigaste med Fort Mason-versionen, att stå i mitten av en folkmassa med mat och dryck i näven och leta som en galning efter någonstans att sitta. Här är det problemet snabbt avhjälp, slå dig helt sonika ner precis där du står eller någon annanstans som känns bra. Av förklarliga skäl är det också fler barnfamiljer, hundar och stora grupper, något som jag personligen bara tycker är härligt.
DSC06763
Dessutom, kolla in läget här? Med utsikt över Golden Gate och med bukten som bakgrund trivs man ganska bra. Ett tips är dock att inte välja en dag när det är så varmt att svetten bokstavligen rinner även när du bara sitter ner eftersom det är dåligt med skugga (vi valde 34 grader, inte optimalt).
DSC06767
Jag och Marcus gjorde även det ur bloggsynpunkt mycket dåliga valet att äta likadan mat från samma food truck. Men vad ska man göra, det verkade ju absolut godast av allt? Det är alltså en veggiemacka från Benedict Arnolds som är specialiserade på Ägg Benedict. Mellan två skivor av focaccia hade de förutom just Ägg Benedict placerat en himmels blandning av sauterade champinjoner, avocado, “swiss cheese” och aioli. Ja ni förstår ju nivån av smaskighet.
DSC06769
Till det fick man välja hash browns eller grönsallad, för bildvariationens skull var det ju fint att vi åtminstone valde olika där. Om man inte gillar ägg, eller av någon annan galen anledning inte vill köpa från Benedict Arnolds, finns det mängder med andra food trucks och matstånd att välja på. Oavsett om du är sugen på burgare, glass, pizza, vietnamesiskt, libanesiskt, grillat eller något helt annat är chansen rätt stor att det kommer att finnas där.

Tre tips innan du ger dig av:
1. Ta med dig din egen dricka. Det finns både alkoholhaltigt och alkoholfritt på plats, men det blir jämrans mycket billigare om du går till en corner shop eller affär innan du kommer till området.
2. Glöm inte något att sitta på, trots att det varit torka i fyra år nu är det oftast rätt blött i gräset och det är så himla tråkigt att gå hem med en stor fläck i rumpan.
3. Det är lättast att ta sig dit med Lyft eller liknande, men om man vill åka kommunalt går t.ex buss 70 från Geary/Van Ness.

Trevligt picknickande önskar jag er.

Translation: Another San Francisco recommendation! Last Sunday Marcus and I went to Off the Grid: Picnic at the Presidio and it was great. Not as crowded as the one at Fort Mason but loads of awesome food and drinks in beautiful setting. You should really go!

Advertisements

One thought on “Off the Grid: Picnic at the Presidio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s