Steniga branter, snustorra kullar och fantastiska vyer.

Som jag skrev för några dagar sedan har jag blivit helt besatt av hiking (hajking?). Redan på bussen hem från Muir Woods planerade vi den här veckans vandring, och valet föll på Steep Ravine via Matt Davis. Sagt och gjort, i lördags gick vi upp relativt tidigt och tog ännu en gång bussen över Golden Gate till Sausalito och vidare mot Stinson Beach.
DSC06705
Vi var rätt trötta och slitna och ingen var nog egentligen jättetaggad på vandring. Tur att vi inte sa det högt för då kanske vi gett upp innan vi började.
DSC06713
Vi valde nämligen att gå leden åt andra hållet, och första delen bestod enbart av bergsbestigning i torr och stenig skog. I 6 km. 6 km!!
DSC06715
Och just det, det var drygt trettio grader varmt också.
DSC06718
Pauser var nödvändiga för att inte svimma.
DSC06720
Men så helt plötsligt skingrades skogen och denna vy uppenbarade sig.
DSC06721
Då kändes allt lite lättare.
DSC06736
Och till slut kom vi fram till campet som skvallrade om att vi kommit mer än halvvägs. Det skvallrade även om att vi gått i skallerormarnas och pumornas land. Skönt att få veta i efterhand, liksom.
DSC06738
När vi började gå nedåt igen, via Steep Ravine Trail, ändrades naturen och blev mer lik det vi såg förra veckan, men ännu mer djungelig.
DSC06740
Det var fortfarande varmt dock (så ocharmig bild, men jag gillar den ändå på något sätt).
DSC06743
Men så plötsligt, efter att ha kämpat oss igenom en mil av steniga uppförsbackar, stekande sol på torra kullar, vattenfall och Redwoodskogens djungel var det bara en liten fjuttig uppförsbacke kvar.
DSC06747
Innan detta.
DSC06750
Och detta, wow alltså.
DSC06757
Plötsligt var vi tillbaka i Stinson igen, och den målbild jag haft i huvudet under hela bergsbestigningen blev verklighet. Så gott.
DSC06759
Medan vi väntade på bussen hann vi med ett glas på Breakers Café, det var vi värda.
DSC06760
Sen hoppade vi på bussen med världens härligaste busschaufför och började resan hemåt igen. När vi kom hem var vi så slut att vi inte orkade något annat än att att äta glass och kolla på Narcos (som är ganska bra, visst?).
Vilken dag, älskar hiking så mycket.

Translation: We’ve been hiking again. This time we took the bus to Stinson Beach and hiked the Steep Ravine/Matt Davis trail, about 7 miles. It was exhausting (and soooo warm) but so worth it, especially when the waiter at Sand Dollar brought the fish n’ chips I’d been craving all day. I love hiking so much.

Advertisements

3 thoughts on “Steniga branter, snustorra kullar och fantastiska vyer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s