Straw

Nu är det dags för ett brunchtips, ta fram anteckningsblocket och pennan så kör vi! Igår var det Labor Day (ungefär som amerikanernas första maj) vilket betydde ledig dag. Ledighet och brunch är ju en given kombo så så fort vi vaknat begav vi oss mot Hayes Valley.
DSC06574
Närmare bestämt hit, till Straw.
DSC06580
Marcus hade blivit tipsad av en kollega som utlovat comfort food i toppklass. Straw är allra mest kända för sin donutburgare, bara en sådan sak. Vi började dock lite lugnt med jordgubbs- och basilikalemonad, helt perfekt i den drygt trettiogradiga värmen.
DSC06584
Jag åt en Veggie scrambler som bestod av scrambled eggs med champinjoner, spenat och getostkräm, rostbröd och home fries (alltså friterad potatis + paprika). Den serverades med ketchup till potatisen och sylt till brödet. Marcus tog Rocky Mountain Madame som beskrevs så här i menyn “egg-in-the-hole brioche toast, proscuitto, swiss, garlic ailoi, cheddar bechamel, home fries”, men utan prosciutto såklart. Båda två perfekta om man vill ha lite av allt.
DSC06587
Jag gillade verkligen Straw. Maten var så.himla.god, personalen jättetrevlig och priserna helt okej. Pluspoäng för att man verkligen verkligen blev mätt, inga små fancy portioner utan ordentligt med mat vilket jag uppskattar (vem gör inte?).

Det kan ta ganska lång tid att få bord (precis som på varenda himla ställe i den här staden), men kom innan tolv så borde du inte behöva vänta alldeles för länge. Vill du kika in menyn hittar du hemsidan här, annars är det bara att promenera/Lyfta/ta bussen ner till Octavia och Page för en drömmig brunchupplevelse.

Advertisements

4 thoughts on “Straw

  1. känner att jag inte kan läsa detta inlägg nu pga hungrig. Meeeeen; ser gott ut 😉 haha

    SVAR: det är en mycket bra känsla! Haha, men jag fnissar bara ÅT den. Är folk seriösa? Tror du verkligen på det som sägs eller är du som mig och bara lyssnar för det är lite intressant? 😉 mvh mycket tråkig och cynisk människa.

    • Haha ja det var det onekligen! Och ang Creepypodden: jag tror inte på det som sägs (i många fall är det ju skrivna spökhistorier med en författare) men jag älskar spökhistorier så som vissa (andra) älskar skräckfilmer. Speciellt sådana som har någon typ av kulturell kontext så tycker det är spännande ändå hehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s