Mimosabrunch, parkhäng och ett oväntat slut på kvällen.

I lördags vaknade vi upp till strålande sol och en termometer som redan stod på nästan trettio grader. När vi klev ut på gatan slog värmen mot oss på ett sätt jag nog aldrig tidigare känt i den här staden. Efter bara något kvarters promenad kände vi att vi behövde svalka oss och svängde in på Chambers för brunch.
DSC06136
Chambers är en restaurang som hör till Phoenix Hotel, ett riktigt rockhotell som hostar gäster som The Killers och Pearl Jam. De har även ganska härliga poolfester, vad jag hört. Idag blev det dock inget festande utan vi nöjde oss med varsin mimosa. Jag tog dessutom deras french toast, vilken visade sig vara alldeles utmärkt.
DSC06143
Vi åt inne vid brasan (?) eftersom det var knökfullt ute vid poolen, men när allt var uppätet sippade vi det sista av mimosan vid poolkanten.
DSC06151
Det var nästan för varmt för att göra något annat än att sitta stilla, men trots det promenerade vi runt ett tag i Mission och letade second hand och vinylskivor (en sådan kliché…). När värmen blev nästan outhärdlig köpte vi förfriskningar och satte oss i det givna lördagshänget Dolores Park.
DSC06144
Dolores är verkligen perfekt för people watching, där finns verkligen alla möjliga typer. Så vi satte oss i sluttningen och tittade, åt chips och pratade om massa saker jag inte kommer ihåg nu.
DSC06147
Så.pass.glad.
DSC06154
När vi svettats klart i solen bestämde vi oss för att promenera mot Haight. I Castro var ljuset magiskt, som så ofta i den här staden.
DSC06158
När vi mött upp Jacob och hans bror Fredrik på en sportbar bestämde vi oss för att gå till gastropuben Magnolia som ligger på Haight St. Tips om du är i SF, mkt god mat och dryck och stämning (de har ett eget bryggeri, bara en sådan sak)!
DSC06159
Fish and chips, nom nom.
DSC06163
När vi ätit oss mätta och nöjda promenerade vi hem genom staden. Planen var ett kort stopp i lägenheten för att sedan fortsätta mot grill/takfest men då sa min mage “tack men nej tack”. Man kanske inte kan leva på enbart hamburgare, quesadillas och pommes. Nu: smoothies, mycket grönt, protein och fiber (i alla fall tills vi åker till LA på torsdag…).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s