I took some polaroids in the backseat of your car

DSC06172
I söndags var det utflyktsdags igen. Marcus, Louise och jag packade in oss i bilen och tog ännu en gång sikte på bron. Lördagen hade varit stekhet, alldeles för varm för att hänga i en stad utan möjligheter att svalka sig, så vi kände att lite strandhäng var på sin plats. Mot Stinson Beach!
DSC06174
Sist vi var där hade mörkret nästan lagt sig, men nu var det strålande sol, trettio grader varmt och bilkön ner i samhället började ända uppe i bergen. När vi äntligen kom fram parkerade vi alla grejer på stranden och sprang direkt ut i havet. Det var faktiskt mycket varmare än förväntat och Louise och jag plaskade runt i de stora vågorna en bra stund. Ett tag fick vi sällskap av en liten säl, vilken dröm.
DSC06183
Vi körde klassiskt strandhäng i några timmar tills det var dags att gå upp till världens mysigaste strandcafé, The Siren Canteen, för att äta.
DSC06177
Typiskt bra (och väldigt kalifornisk) strandmat som burgare, sötpotatisfries, quesadillas och burritos. Och milkshake såklart.
DSC06189
När vi ätit oss mätta och belåtna strosade vi runt på den lilla lilla huvudgatan ett tag. Marcus var extremt nöjd och han och Louise började smida planer för hur de skulle flytta upp dit och pendla till SF.
DSC06200
Men gatan med dess tre affärer och en bokhandel tog slut ganska fort. Vi var dock inte så sugna på att åka hem och bestämde oss för att kolla in samhället Bolinas, som ligger en kvart norrut. Solbrända och beachlockiga satte vi oss i bilen.
DSC06205
DSC06228
När vi rullade in i stan blev jag helt kär. Så mysig, quirky, hippieby omgärdad av fantastisk natur, verkligen drömmigt.
DSC06223
På väg till stranden gick vi förbi hus byggda på pålar ute i vattnet, vissa mer kreativa än andra. Hade dock kunnat tänka mig att bo i vilket som helst…
DSC06216
Så kom vi ner mot havet.
DSC06218
Lagom fint.
DSC06219
När vi utforskat stranden, som verkade vara Stinson Beach lite tuffare kusin typ (byt barnfamiljer och solkräm mot hipsters med öl och seriösa tatuerade surfmänniskor) gick vi in mot det lilla samhället. Betydligt mer stad än Stinson, men ändå tillräckligt litet för att den lokala affären skulle ha bilder på alla bebisar som fötts där (i byn alltså inte i affären) de senaste åren.
DSC06207
De hade även ett marinbiologilabb, något otippat.
DSC06232
När klockan närmade sig halv sju var det dags att åka in mot stan igen.
DSC06245
Även den resan bjöd på helt okej vyer.
DSC06244
Lite mosiga men glada körde vi sedan in i garaget på Taylor St, och Marcus och jag avslutade kvällen med en lång promenad ner till Embarcadero och tillbaka. Fint slut på ännu en fin helg.

Advertisements

One thought on “I took some polaroids in the backseat of your car

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s