Give me sunshine and I’ll waste my time

Nu har jag varit i SF snart två veckor och hittills har jag sett mer av staden och dess omgivningar än vad jag gjort på de sammanlagt två månader jag varit här innan. Så fint, minst sagt. Några av grejerna passar inte riktigt i ett eget inlägg, så här kommer ett litet ihopplock av sådant som hänt de senaste tio dagarna.

DSC05921
När jag varit här i bara två dagar var det fredag och vi bestämde oss för att traska ner till Fort Mason. Där var det nämligen Off the Grid, en foodtruckfest som går att hitta runt om i Bay Area olika dagar i veckan. Man kan äta mat, dricka dryck, lyssna på livemusik och hänga runt. Bra grej.
DSC05924
Vi åt indiskt och drack sangria och när det började mörkna och bli lite kallt tog vi en taxi hem till Mads. Där hade vi tv-spelskväll tills min jetlag sa att det var dags att tacka för oss. Fast när vi gick förbi Royale på vägen hem spelade Marcus favvo-jazzband Wrapped in Plastic så vi stannade där en sväng innan det var dags att gå hem och däcka totalt. En lagom första fredag, helt klart.
DSC05930
Morgonen därpå började vi dagen med att gå till Mr Holmes Bakehouse, ett omåttligt populärt bageri där kön ringlar lång från tidigt på morgonen. Vi lyckades inte haffa några deras berömda cruffins, men blev rätt nöjda ändå.
DSC05932
Mums mums.
Det var ganska mulet och lite regnigt i stan, så vi bestämde oss för att ta BARTen till Oakland och IKEA. Att flytta in två stycken med ganska mycket kläder (i alla fall en av oss…) i ett ganska litet rum med en liten garderob kräver förvaring.
DSC05944
Men när klev av tunnelbanan på andra sidan vattnet var det supervarmt och soligt och efter att ha gjort IKEA åkte vi in till centrala Oakland för förfriskningar.
DSC05942
Vi hamnade på the Telegraph, som hade goda vegburgare och en trevlig innergård. Tips om du råkar vara i Oakland!
DSC05946
Sen spenderades kvällen hemma på taket på Post St, tills jag ännu en gång besegrades av jetlagen.
DSC06124
Nu hoppar vi en hel vecka fram i tiden, till i fredags. Då bestämde vi oss nämligen för att ta tåget en timme söder ut, till San José, för att kolla på fotboll. Fotboll är ju ingen superstor sport här, men Bay Area har i alla fall ett lag i högsta ligan (även om de ligger näst sist…). Go Quakes!
DSC06129
Och förlåt USA, men ni är bättre på sportevent överlag än på den här sporten i sig. Älskar stämningen med nationalsången, att det finns foodtrucks inne på arenan, att man kan köpa öl, att det ändå är så städat och att ett portugisiskt marschband spelar i pausen, men fotbollen var banne mig inte bra. Kul ändå dock.

När matchen närmade sig sitt slut var vi tvungna att ta bussen tillbaka till Caltrainstationen för att åka hemåt igen. Resten av helgen har även den varit superhärlig (och supervarm, 33 grader för att vara exakt…), men den berättar jag mer om imorgon.

Advertisements

One thought on “Give me sunshine and I’ll waste my time

  1. Pingback: Off the Grid: Picnic at the Presidio | Hej!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s