Santa Cruzin’

Man kan aldrig få för mycket äventyr, så trots söndagens strapatser bestämde Louise och jag att även måndagar bör innehålla minst en roadtrip. Sagt och gjort, vi hoppade in i bilen och styrde kosan söderut.

Telefonens GPS var inställd på Palo Alto, där ligger nämligen Facebooks huvudkontor. Planen var att köra en riktig Silicon Valley-rundtur och kolla in såväl dem som Apple och Google. Dock blev det lite svårare än vi trodde när ingen av företagen var så sugna att ha dumma turister på sina områden (kanske ändå inte superkonstigt) och vi blev förpassade till att ta kort på olika skyltar. Inte superkul, så efter tre korta stopp åkte vi vidare söderut – mot Santa Cruz!
DSC06073
Santa Cruz ligger ungefär en och en halv timmes biltur från SF och är en riktig kuststad. Det finns en boardwalk med tivoli, bara hotell/motell så långt ögat kan nå och allt är sådär oerhört pastelligt.
DSC06075
Vi började med att ta en titt på strandpromenaden.
DSC06076
Och åt. Såväl burritos som glass slank lätt ner i värmen. Under tiden tittade vi på den blandade skara som promenerade förbi.
DSC06080
Efter en liten tur på stranden (vattnet var jättekallt även här…) utforskade vi det sista av vad tivoli, presentaffärer och spelhallar hette och åkte sedan in mot stadens lilla centrum.
DSC06078
Hejdå stranden.
DSC06084
Där tog jag tyvärr inga bilder, men det var så mysigt. En liten hippiestad med en gigantisk bokhandel, flera antikaffärer och små caféer, lätt värt ett återbesök.
DSC06090
Klockan började närma sig kväll och eftersom en ganska lång resa väntade var det dags att dra. På slingriga vägar, genom redwood-skogar, höga berg och vattendrag tog vi oss dom 13 milen hem igen.

Dagens insikter:
1. Bara man kommer pyttebit utanför stan ändras klimatet drastiskt. Från 20 grader vid garaget till drygt 30 några mil söderut.
2. Älskar att ha tillgång till bil, norra Kalifornien är helt briljant för dagsutflykter.
3. Hur mycket jag än älskar SF var det lite tungt att komma hem till avgaser och kisslukt – att bo utanför stan (eller i alla fall inte mitt i) kanske inte är helt dumt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s