En söndag på stranden, i bergen, bland träden del 1

I lördags bestämde vi oss för att spendera söndagen på stranden. När vi var på väg mot Traders för att köpa picknick ringde Louise och ville följa med, så när vi handlat jordgubbar, quinoa-nachos och five layer dip hoppade vi in i bilen och åkte mot Baker Beach.
DSC05951
I stan var det soligt och varmt men ute vid kusten lurade dimman. Vi klampade runt en stund i vattnet ändå, tills en jättevåg blötte ner hela Louises shorts.
DSC05962
Marcus var också där såklart, men han nöjde sig med att läsa och äta picknic.
DSC05969
Det ser svinkallt ut på den här bilden, men det var faktiskt riktigt skönt. Dessutom, ser ni hur fint det är eller?
DSC05970
När vi fått nog av hav och hade sand precis överallt hade vi ingen lust att åka hem. Det kändes så lyxigt att ha tillgång till bil, man måste ju ta tillvara på tillfället tänkte vi och åkte till Bernal Heights.
DSC05979
Där kikade vi bland annat in i den här fantastiska affären. Där fanns delikatesser, tvålar, hudvård och drycker i en enda, väldigt välpaketerad, blandning. Vi började nästan fundera på om de tog in produkter enbart på utseende, för allt var så sjukt fint.
DSC05976
Kolla liksom?
DSC05978
Marcus inspekterade ölhyllan.
DSC05972
Vi hittade en liten växtaffär också.
DSC05974
DSC05981
I Bernal Heights var det varmt (den här staden och dess mikroklimat alltså…) så vi bestämde oss för att det var läge för glass.
DSC05983
Vi satte oss på caféets bakgård, där det nästan kändes som i en djungel.
DSC05984
Ja ni ser ju.
DSC05985
På bakgården satt också det här lilla gänget och spelade. Förstår ni nivån av mys? Trots supermysigheten kände vi att vi ville ta oss vidare när glassen var uppäten, så vi satte oss ännu en gång i bilen och åkte mot Twin Peaks.
DSC05988
Här ser ni hur stor skillnad det kan vara på olika ställen i SF, vädermässigt. Twin Peaks är ungefär fem minuters bilfärd från Bernal Heights och där såg det ut så här (till skillnad mot när jag var där sist då det såg ut mer så här). Plus var superblåsigt, regnigt och jättekallt.

Därför blev det bara ett kort stopp där innan vi tog bilen och fortsatte söndagens äventyr, över Golden Gate och längre norrut än jag någonsin varit. Men ska jag berätta om det får det här inlägget längden av en mindre bok, så resten tar vi imorgon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s