Lyssna på en podcast, igen.

Nu var det längesen jag tipsade om mina favoritpoddar. Jag är ju, som många av er vet, en riktig storkonsument av podcasts och under terminerna (när jag bor ensam) klämmer jag minst tio i veckan. Nu när jag inte är ensam lika ofta begränsas mitt lyssnade till halvtimmescykelturen till och från jobbet och några minuter innan jag somnar, vilket egentligen är perfekt eftersom jag nu har massor av lyssning sparad till tiotimmarsresan på onsdag. Här är några nya favoriter:

bild 2-3 bild 1-3 bild 4-2

Creepypodden – Jack Werner är specialist på creepypastor, alltså spökhistorier som publiceras på nätet och sprids genom att kopiera/klistra in. I Creepypodden, som hittills har utkommit med fyra avsnitt, läses några av dessa pastor upp ackompanjerat av stämningsfull musik och ljudeffekter. Jag tror de flesta någon gång under sin uppväxt fascinerats av läskiga berättelser, och när jag var liten älskade jag att läsa spökhistorier/råttan i pizzan/vandringssägner och lånade alla bibliotekets böcker av Bengt af Klintberg, Monica Zak och Dan Höjer. Sedan den här podden började sändas har den fascinationen kommit tillbaka och jag hittade plötsligt mig själv slösande bort flera timmar på diverse forum på temat. Spännande ändå. Mitt favvoavsnitt hittills är Getmannen.

Blankens! Swanberg! – Det här är egentligen ingen ny favorit, det var ganska många månader sedan jag upptäckte Cecilia Blankens och Johanna Swanbergs podd. Det är egentligen en “vanlig pratpodd”, men en av de bättre i det slaget tycker jag. Kloka (och roliga!) resonemang om populärkultur, feminism, barn/föräldrar/relationer och massa annat. Skönt när man ledsnat på Filip&Fredrik, Alex&Sigge, killen&killen och brorsan&brorsan. Just nu kör de lite “best of”-avsnitt pga sommarledighet så det är ett ypperligt tillfälle att få en bra överblick.

Dumma idéer – Så rolig podd! Isak Jansson och Thomas Eriksson bjuder varje vecka in en gäst som får berätta om sina tre dummaste idéer. Det kan vara konkreta sådana, såsom tänkta uppfinningar eller liknande, men lika väl “när jag skulle flyga i Sydamerika tidigt på morgonen men blev svinpackad kvällen innan och missade flyget och fick skjuts (olagligt) över gränsen och höll på att dö flera gånger”. Idéerna körs sedan genom ett poängsystem som utser den dummaste idéen. Låter kanske lite konstigt men är ofta fruktansvärt underhållande.

Bubblare – enskilda avsnitt jag tycker du borde kolla in: 1. Sanna Lundells sommarprat pga viktigt, intressant och smart om relationer, feminism, medberoende 2. Nisse Hallberg i AMK sommar (podden Alla mina kamrater) pga jätteroligt 3. Rättegångspodden om kidnapparna (del 1, 2, 3) pga att de ger lite bakgrund till P3-dokun “Kidnappningen av Uppsalastudenten” och är väldigt intressanta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s