Spöregn, jordgubbsglass och havsäventyr.

Jag har aldrig firat midsommar med vänner, det har liksom inte blivit så. Istället brukar vi vara med släkt i Dalarna eller Hälsingland och fira med massor av god mat, tremeters-stång och folkmusik. Antingen det, eller så åker bara närmaste familjen iväg någonstans. I år var det ett sådant år.

Det skulle ju bara regna, regna, regna hela helgen så vi bestämde oss för att satsa på ett gött hotell inte allt för långt bort. På midsommaraftons förmiddag styrde vi därför kosan mot Nyköping. Kul bakgrundsinfo: vi har firat midsommar i Nyköping förut en gång, för åtta år sedan. Då slutade kvällen med att nioåriga Simon ramlade ner från en rutchkana, bröt båda benen i armen och fick spendera natten på sjukhus. Inte jättekul, så i år hoppades vi på en lite muntrare helg.

Under själva firandet regnade det så mycket att jag inte vågade ta med kameran, utan den åkte fram först senare. Vi var i alla fall en kortis vid Nyköpingshus och tittade på världens minsta midsommarstång där några tappra föräldrar och deras barn dansade runt i galonbyxor och stövlar. Rätt charmigt ändå.

När det blev lite uppehåll tog vi en promenad bort mot hamnen.
DSC05715
Jag och Simon försökte ta kort.
DSC05716
Det gick sådär.
DSC05726
När vi kom tillbaka till hotellet hade det dukats upp midsommarbuffé. Det är en sak som är så himla trevlig med hotell Kompaniet i Nyköping, att de bjuder på eftermiddagsfika och kvällsmat. Dagen till ära så var kvällsbuffén såklart midsommarinspirerad. Bäst var jordgubbsglassen, men den fick jag inget kort på.
DSC05743
Framåt kvällen tittade till och med solen fram. Kolla vilken fin utsikt vi hade från vårt hotellrum!
DSC05754
Bra selfieljus så jag passade på.
DSC05773
Efter att ha hängt på hotellet ett tag fick vi runt halv tio på kvällen för oss att vi ville åka till havet. Så då gjorde vi det.
DSC05779
Det var helt vindstilla och så fint. Simon kände sig tvungen att posa lite.
DSC05789
Även Erik var med såklart.
DSC05790
När vi kände oss nöjda med vatten för idag åkte vi hem, och stötte på såväl en älg som tre rådjur och två harar på vägen (ja inte PÅ vägen tack och lov, men ni fattar).
DSC05800
Dagen därpå tog vi sovmorgon, åt frukost och posade lite i badrummet innan det var dags att sätta sig i bilen igen. Rolig bonus med denna bild: alla tröjor tillhör Erik.

Efter lite omvägar via Vingåker och Arboga tog vi oss hem, och jag spenderade resten av kvällen med att se på film. Har verkligen gått in i ledighetsmode nu, även om jag jobbar lite sporadiskt. Så himla skönt och väldigt nödvändigt tror jag, våren har varit mer än hektisk.

Hoppas du hade en härlig midsommar, oavsett hur/om den firades!

2 thoughts on “Spöregn, jordgubbsglass och havsäventyr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s