Spicy shrimp tacos with garlic cilantro lime slaw

Jag älskar mexikanskt mat. Koriander, vitlök, bönor, ost, avokado, bröd. Ni fattar, det kan ju knappt gå fel? Igår åt jag något som var så gott att det vore en synd att inte sprida det vidare. Receptet kommer egentligen från Pinterest men finns bara på engelska (= cups-mått), så jag skriver ut hela här för säkerhets skull.

Du behöver: olja (jag tog en blandning mellan olivolja och Kung Markattas naturella olja), 2 lime, gräddfil, färsk koriander, 1/2 rivet/hackat vitkålshuvud, 4-5 hackade salladslökar, räkor (skalade och klara), kryddmix på spiskummin och anchochilipeppar (vanlig chili går nog också bra), avokado, majstortillas, vitlök, salt.

– Börja med såsen: mixa lite drygt en halv dl olja med lika mycket vatten, drygt en dl salladslök, en stor näve koriander, 3 klyftor vitlök och juice från limen. Blanda i gräddfil till önskad konsistens (den ska vara rinnig men inte vattnig) och salta lagom.

– Blanda såsen med vitkålen och ställ åt sidan.

– Om räkorna är fuktiga eller ligger i lag, torka dem med hushållspapper. Rulla dem sen i kryddmixen så att de får rejält med krydda på sig och stek sedan på relativt hög värme tills de dragit ihop sig ordentligt.

– Mosa en avokado på ett tortillabröd, lägg på slawen och toppa med räkorna. Ös på med koriander och eventuellt lite extra lime. Ät och njut.

Processed with VSCOcam with t1 preset
Mums.

Advertisements

2 thoughts on “Spicy shrimp tacos with garlic cilantro lime slaw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s