En fredagslista!

Vänner, det är fredag! I min lägenhet är det dock snarare pusta ut efter veckan-känsla än party-dito, men det kan ju vara skönt det också. Speciellt när man tvättat fyra maskiner tvätt, städat hela lägenheten, diskat all disk och bäddat nytt i sängen (<3). Nu är jag redo för helg. Hoppas ni är det också, här kommer en festlista dagen till ära!
DSCN3153
när dansade du senast tryckare?
På mellanstadiet typ? Eller nej, jag och Marcus dansade garanterat så mycket tryckare det nu går att dansa på en klubb när vi var på Satin i somras. Lite svettigt och lite stökigt men mysigt.

låten som får en på omedelbart fredagshumör?
Kids med MGMT eller Välkommen in med Maggio funkar alltid.

har du hällt ett ölstop över någon?
Nej aldrig, hade behövts några gånger dock…

drinkrecept som alltid funkar?
Älskar mojitos, det syrliga med det söta och romen och myntan och aaaah
IMG_1443
värsta efterfestminnet?
Har inget jättehemskt, men när vi hängde mycket i mina kompisar kollektiv hade vi några som var lite osköna. Folk bråkar, det blir dålig stämning, obehagliga vibbar.

youtube-klipp som man måste se på förfesten?
Helst inget, förfestar HEMSKT gärna utan youtube!

värsta klädmissen i festligt sammanhang?
Obekväma kläder är alltid sämst. Ni vet när man hela tiden måste tänka på att dra ner, dra upp, rätta till, se sig i spegeln.

bästa festen någonsin?
Det här är nog inte den bästa och ingen direkt fest heller, men ett roligt minne som kommer bli svårt att glömma. Det var sommaren 2012, Marcus och jag var på tågluff och mötte upp Lisa och Martin i Bordeaux. När någon beskriver något som “galet” är det sällan det, men jag vet inte hur jag ska förklara den här kvällen på något annat sätt. Den innehöll bland annat en trerättersmiddag på fancy restaurang EFTER en rätt satsig förfest i en park, fem barer, konstiga rom- och honungsdrinkar, motorcykelprovning och ostron som fyllekäk. Känns lite som grunden till vår vänskap lades den kvällen och det gör den till något mer än en knäpp festkväll.
DSCN6886
finaste festivalminnet?
Bon Iver på WoW 2012. Det låter så töntigt men stämningen gick liksom att ta på, alla i publiken var synkade på något sätt. När de spelat sista låten stod alla kvar och sjöng om och om igen, nästan som i trans. Plus att jag var i ett sånt där superkärleksrus att jag nästan sprack och allt var bara perfekt just då.

oslagbar nattmat?
Pommes frites! Med dipp, mycket viktigt. Mindre bra? Ostron.

bästa samtalsämnet med taxichauffören på vägen hem?
Jag är ju en busstjej (och nu tågtjej) så det blir inte så många taxisamtal tyvärr. Men sist jag åkte “taxi”, i San Francisco, pratade vi om Swedish House Mafia (…).
DSC03417
stans bästa klubb?
Jag är i princip aldrig på klubb längre, speciellt inte här i Helsingborg. Jag har nog bäst koll på Örebro och där finns det inte så mycket att välja på tyvärr. Men jag säger Satin, trots att det är varmt och trångt, för de spelar faktiskt bra musik till skillnad från många andra ställen.

en dancemove som alltid fungerar?
När vi var i Helsingör för någon månad sedan körde jag tydligen ett där jag tog tag i foten med handen och lyfte upp benet mot huvudet sådär ni vet? Problemet är bara att jag inte är lika vig som jag en gång var, hade supertighta byxor och Docs. Inte så graciöst. Men en annan tjej hängde på och så stod vi där med våra ben. Så vansinnigt fult och ett exempel på ett dancemove som ALDRIG fungerar.

när är det dags att gå hem?
Innan lamporna tänds, helst. Allt blir så väldigt verkligt, fult och kantigt då.
62560_10150260649230012_893575011_14760556_6219603_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s